Γιατί να βάλεις beauty tools στη ρουτίνα περιποίησης σου

 

 

Όλες θέλουμε ένα όμορφο δέρμα, ωστόσο το να το αποκτήσουμε είναι πρόκληση. Όχι μην τρομάζεις δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι περίεργο. Χρειάζεται να είσαι συνεπής! Συνεπής σε μια skincare ρουτίνα ομορφιάς. Τώρα, αν στη skincare ρουτίνα σου προσθέσεις beauty tools τότε πραγματικά η περιποίηση του προσώπού σου πάει σε άλλο επίπεδο!

 

Τι είναι τα beauty tools και ποια τα οφέλη τους;

Τα beauty tools είναι εργαλεία που χρησιμοποιούνται στη ρουτίνα περιποίησης προσώπου. Το καθένα ωφελεί το δέρμα με διάφορους και πολλούς τρόπους. 

   • Πρώτα απ΄ όλα βοηθούν τα συστατικά των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας να διεισδύσουν καλύτερα. 

   • Κάνουν μασάζ στους μυς του προσώπου και με αυτόν τον τρόπο αυξάνουν τη ροή του αίματος στην περιοχή. 

   • Ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα πιο σφριγηλό και σφιχτό δέρμα.

   • Βελτιώνουν το περίγραμμα του προσώπου.

   • Χαλαρώνουν τους μυς και βοηθούν να διώξουμε το στρες και το άγχος της ημέρας.

  Επιπλέον, για όσους θέλουν να στοχεύσουν συγκεκριμένα δερματικά προβλήματα, υπάρχουν εργαλεία ομορφιάς σχεδιασμένα για αυτόν τον σκοπό. Για παράδειγμα, υπάρχουν εργαλεία που χρησιμοποιούν φωτοθεραπεία για τη μείωση της ακμής, την αντιμετώπιση των κηλίδων ή τη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Υπάρχουν επίσης εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για τη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος κάτω από τα μάτια.

  Τέλος, ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της χρήσης beauty tools είναι ότι μπορούν νa μας εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα. Χρησιμοποιώντας αυτά τα εργαλεία βελτιώνουμε την αποτελεσματικότητα των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας μας και έτσι πετυχαίνουμε καλύτερα αποτελέσματα ακόμα και με λιγότερα προϊόντα. Επιπλέον, πολλά από αυτά τα εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για χρόνια με την κατάλληλη φροντίδα.

  Γενικότερα δίνουν το κάτι παραπάνω στο δέρμα σου και είναι εξαιρετικός συνδυασμός με τα προϊόντα περιποίησης.

   

   

   

   

  Όμως τα εργαλεία ομορφιάς δεν είναι κάτι καινούργιο. Χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες. Για παράδειγμα, στην αρχαία Κίνα χρησιμοποιούσαν τις πέτρες Gua Sha για να διατηρήσουν το δέρμα τους νεανικό. Επίσης, σε πολλούς πολιτισμούς ο νεφρίτης χρησιμοποιούνταν για θεραπευτικούς σκοπούς καθώς διαπίστωσαν ότι ηρεμεί από την ένταση και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος.

  Στη σημερινή εποχή σαφώς τα beauty tools έχουν εξελιχθεί αρκετά όπως οι τρόποι χρήσης τους. Επίσης, υπάρχει μεγάλη ποικιλία και, ευτυχώς για εμάς, μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε μόνες μας στο σπίτι μας!

  Αυτό σημαίνει ότι είναι στο χέρι μας να boostάρουμε τη skincare ρουτίνα μας και να βελτιώσουμε την εμφάνιση και την υγεία της επιδερμίδας μας!

  Για να το κάνουμε αυτό, πάμε να δούμε αναλυτικά κάποια εργαλεία που θα μας φανούν εξαιρετικά, εξαιρετικά χρήσιμα!

   

  Τα πιο διάσημα Beauty Tools

   

  Jade Roller

  To Jade Roller είναι ένα από τα πιο δημοφιλή beauty tools. Το ρολό είναι συνήθως κατασκευασμένο από νεφρίτη ή χαλαζία αν και υπάρχουν κατώτερης ποιότητας ρολά κατασκευασμένα από πλαστικό. Καθώς ρολάρει κάνει μασάζ στο δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο:

  Βοηθάει στην αποτελεσματική απορρόφηση των συστατικών των προϊόντων περιποίησης. Ταυτόχρονα βοηθά στην τόνωση της ροής του αίματος και στην αύξηση της λεμφικής παροχέτευσης, η οποία μειώνει πρήξιμο και φλεγμονές.

  Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα και έτσι ενισχύει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του. Μειώνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Τέλος, είναι εξαιρετικά χρήσιμο στην ανακούφιση των μυών του προσώπου από την ένταση και το στρες. 

  Διάβασε περισσότερα και εδώ:Τι είναι το Jade Roller και τι κάνει στο δέρμα σου τελoσπάντων;

   

   

  Jade Roller

   

  Cleanser Brush

  Ένα άλλο δημοφιλές εργαλείο ομορφιάς είναι το η то face cleanser brush ή βούρτσα καθαρισμού. Η βούρτσα καθαρισμού είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τον αποτελεσματικό και σε βάθος καθαρισμό του προσώπου. Οι τρίχες απομακρύνουν τη βρωμιά, τη λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος κάνοντας ταυτόχρονα μια μίνι απολέπιση. Βελτιώνει και την συνολική υφή του δέρματος ενώ το αφήνει καθαρό και ανανεωμένο.

  Πλέον στις περισσότερες βούρτσες καθαρισμού οι τρίχες έχουν αντικατασταθεί από μαλακές τρίχες σιλικόνης.

   

  Πέτρα Gua Sha

  Η πέτρα Gua Sha είναι μάλλον από τα πιο παλιά εργαλεία ομορφιάς, καθώς μετράει πολλούς αιώνες ιστορίας. Κατασκευάζεται συνήθως από νεφρίτη ή ροζ χαλαζία. Είναι εξαιρετικό εργαλείο για μασάζ και τη βελτίωση της λεμφικής παροχέτευσης. Αυτό οδηγεί στη μείωση του πρηξίματος και της φλεγμονής. Ταυτόχρονα τονώνει το δέρμα, βελτιώνει το περίγραμμα του προσώπου και το διατηρεί φρέσκο και νεανικό. Μάλλον κάτι ήξεραν οι αρχαίες κινέζες!

  Διάβασε περισσότερα για τις πέτρες Gua Sha: Τι είναι οι πέτρες Gua Sha και τι μπορούν να κάνουν για το δέρμα σου;

   

   

   

  Contour Face Roller

  Το contour face roller είναι ένα μίνι εργαλείο γυμναστικής του προσώπου. Κάνει μασάζ, βελτιώνει το πρήξιμο ενώ σμιλεύει πρόσωπο, ζυγωματικά και την περιοχή των φρυδιών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην περιοχή των ματιών ώστε να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να διορθώσει τους μαύρους κύκλους.

   

  Cryo Freeze Balls

  Βάλε τις μπάλες πάγου στο ψυγείο. Βγάλ’ τες μόλις είσαι έτοιμη για τη βραδινή σου ρουτίνα περιποίησης. Άπλωσε το serum ή την ενυδατική σου και κύλισε τις μπάλες πάγου στο πρόσωπο σου. Είναι από τα πιο καινούργια εργαλεία αν και οι ευεργετικές ιδιότητες του πάγου είναι γνωστές εδώ και πολλά χρόνια. Βοηθούν στη μείωση της ερυθρότητας, του πρηξίματος και των φλεγμονών. Συμβάλλουν στη μείωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων ενώ μπορούν να βοηθήσουν σε δερματικά προβλήματα όπως ροδόχρου ακμή, σπυράκια και φλεγμονές. Προσοχή όμως! Μην κρατάς το εργαλείο για πολύ ώρα σε ένα σημείο ώστε να μην παγώσει η περιοχή και προκαλέσει βλάβη. 

   

   

   

  Eye Lifts

  Τα eye lifts είναι ένα εξειδικευμένο εργαλείο για την περιοχή των ματιών. Ξεκουράζουν και φωτίζουν το ταλαιπωρημένο βλέμμα. Παίρνουν το πρήξιμο από τη περιοχή και βελτιώνουν τους μαύρους κύκλους. Κάνοντας κινήσεις από μέσα προς τα έξω ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου και αντιμετωπίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

   

  Τι να προσέξεις όταν χρησιμοποιείς Beauty Tools

  Στην αγορά πλέον υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Τα παραπάνω beauty tools είναι αρκετά safe και ταιριάζουν σχεδόν σε όλους τους τύπους δέρματος. Είναι απλά στη χρήση και δεν προκαλούν ερεθισμούς.

    • Αν αντιμετωπίζεις κάποιο δερματικό πρόβλημα ή παίρνεις κάποια αγωγή είναι καλό να συζητήσεις με τον δερματολόγο σου πριν αρχίσεις να τα χρησιμοποιείς.

    • Λειτουργούν καλύτερα συνδυαστικά με τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Οπότε πριν τη χρήση τους άπλωσε το προϊόν που χρησιμοποιείς συνήθως.

    • Μάθε τη σωστή χρήση τους και ποιες είναι η σωστές κινήσεις για να πάρεις τα μέγιστα οφέλη.

   Ό,τι και να λέμε τα beauty tools ήρθαν για να αλλάξουν το παιχνίδι και να ανεβάσουν σε άλλο επίπεδο την περιποίηση προσώπου. Ενισχύουν τη δράση των προϊόντων περιποίησης, βελτιώνουν την όψη του δέρματος και ενισχύουν την υγεία τις επιδερμίδας.

    

   Τα αγαπάμε και σας τα προτείνουμε!

    

   Διάβασε επίσης: Πρωινή ρουτίνα περιποίησης: Ποια βήματα να ακολουθήσεις και γιατί

   Ακολούθησε μας στο Instagram για ακόμα περισσότερα Beauty Tips!

   Share this story